DE HOBBYISTEN (NL)

De Hobbyisten zijn een Zeeuwse groep fanatieke muzikanten, die elkaar gevonden hebben in de muziek. Ze staan bekend om het maken van een feestje tijdens iedere show. Met pakkende teksten, opzwepende beats en veel enthousiasme pakken ze het publiek in. Hiphop is de basis van deze band, maar ze mixen dit met elektronische sounds in een band setting. Mede hierdoor is de sound eigen en levendig, in combinatie met de twee energieke frontmannen wordt een optreden van deze band een echte beleving. De Hobbyisten profileren zichzelf als echte levensgenieters en willen iedereen laten meegenieten van hun hobby: muziek maken.

Het begon allemaal zo’n 10 jaar geleden op het zolderkamertje van Hugo, die geïnspireerd is door diverse muziekstromingen. Hugo produceert de nummers van de band. De basis van de band zijn de rappers Kevin en Donald. Hugo voegt hier zijn melodieën en samples aan toe. Daniel en Jaimy zorgen voor de drums en basgitaar en maken de livesound compleet. Ze combineren namelijk hun elektronische sound met de akoestische instrumenten wat zorgt voor een dik geluid dat je dwingt om los te gaan!

Het laatste wapenfeit is de EP (E.P & Vloed), die in januari 2018 is verschenen. Dit is het vervolg op het debuutalbum ‘Ambitie’ uit 2014. De band heeft in het verleden een wisselende bezetting gekend, maar de basis van Hugo, Kevin en Donald is een stevig fundament. In 2006 brachten De Hobbyisten het album ‘Eerst kruipen, dan lopen’ uit. In 2007 waren zij de Zeeuwse Beloften, met de publieks- en juryprijs. Daarna werkten ze samen met JB Meijers. In samenwerking met hem werd de EP ‘Progressie’ opgenomen. De band stond al op diverse festivals zoals Concert @ Sea, Festival Mundial, Goes in Concert, De Ballade in Terneuzen, Vestrock in Hulst, het Bevrijdingsfestival in Vlissingen, Paradiso en nu ook op Kaaipop Breskens. En zij hebben met twee singles “Laat Mij” en “Frisse Start” voor de themesong van Serious Request 2015 en 2016 gezorgd.

Kom deze show meebeleven op Kaaipop!