Vals Licht (NL)

Vals Licht

Vals licht werd begin jaren ‘90 opgericht door 3 jeugdvrienden uit het Noord-Brabantse Hilvarenbeek. Hun voorliefde voor stevige rock, punk en metal smolten ze om tot puntige rockliedjes met Nederlandstalige tekst.

De eerste demo’s EP’s en energieke liveshows trokken de aandacht van een aantal major platenlabels. In 1998 resulteerde dit in debuutalbum ‘Lunapark’ dat uitgebracht werd door Sony music.

Twee jaar later volgde album nummer 2 dat, net als het eerste album, geproduceerd werd door Oscar Holleman. Op dit album stond o.a. het nummer ‘Het licht’ dat het schopte tot 3fm megahit en een top 40 notering verdiende.

Vals licht stond deze jaren in het voorprogramma van bands als Stereophonics, de Dijk en Racoon. En speelde onder andere op Lowlands.

Ze namen twee ‘2 meter sessies’ op en tourde langs alle bekende zalen.

In 2003 vlak na het uitkomen van het derde album ‘Luidkeels’ overlijdt drummer Johann de Groot. De achterblijvende bandleden Tony de Bruijn en Patrick de Kok organiseren in 2004 als eerbetoon en om, zoals afgesproken met Johann ‘het karwei af te maken’ twee jubileumconcerten met een symfonisch orkest. Zonder Johann zien Tony en Patrick echter geen toekomst in Vals Licht.

14 Jaar later hebben Tony en Patrick vrede gesloten met het verleden. Ze duiken, wederom met Oscar Holleman, de studio in. De eerste comeback single ‘Ik wil niet dat de zon verdwijnt verscheen in 2018.

Het overige materiaal, gebundeld op de EP ‘Zichtbaar’ verschijnt eind 2020 en begin 2021.

Vals licht is terug! En klaar om de zalen in extase te brengen met hun muziek.